Kun valitset hiuksiisi kasvivärin, astut aivan uuteen maailmaan.
Kasvivärien luonne on täysin erilainen kuin synteettisten värien. Värin intensiteetti riippuu mm. vaikutusajasta, hiuksen omasta väristä ja ihmisen omasta pH:sta, jolloin väristä tulee uniikki. Sinun värisi.

Kasvivärien pohjana käytetään hennaa (Lawsonia inermis), cassiaa (Cassia obovata / Senna italica) ja indigoa (Indigofera tinctoria). Värisävyt sekoitetaan pääosin näistä kolmesta kasvista. Erilaisin sekoituksin saadaan kylmempiä ja lämpimämpiä sävyjä, mutta lopullinen vivahde syntyy sinusta. Väri kypsyy vielä muutaman päivän ajan, joten lopullista värisävyä ei pysty heti näkemään. Huomaathan, että kasviväri on kestoväri, mikä kasvaa pois. 

Jos haluat usein vaihtaa hiustesi väriä, kasvivärjäys ei ole sinulle oikea ratkaisu, sillä kasviväriä ei voi poistaa eikä vaalentaa. Mutta jos haluat pitkäkestoisen ja kiiltävän värin hiuksiisi, kasviväri on sinun juttusi. Kasvivärin luonnollinen ja hieman kuultava peittävyys mahdollistaa värjäämisen harvemmin kuin synteetiset värit, mikä on turvallisempaa sinulle, kampaajallesi ja luonnolle. Kasviväri ei myöskään haalistu tunkkaiseksi, vaan on kaunis seuraavaan värjäykseen asti.

Kasviväri sopii paremmin raskaanaoleville kuin synteettiset hiusvärit, joita ei suositella käytettävän raskauden aikana ollenkaan. Jos haluat olla ihan varma omasta ja lapsesi turvallisuudesta, kannattaa värjääminen jättää myöhempään  ajankohtaan.
Minkäänlaista värjäystä ei suositella alle 16-vuotiaille, sillä nuoren iho on vielä ohut. On selvästi todettu tieteellisissä tutkimuksissa, että synteettisten hiusvärien sisältämä paraphenylenediamidi läpäiseen ihon ja aiheuttaa vakavan allergiariskin.
Huomioithan, että kasviväritkään eivät ole täysin turvallisia, niillekin voi herkistyä.