logo-pure-orange-ekokampaajaturku

Intialainen päänhieronta

Intialainen päänhieronta rentouttaa kuten kaikenlainen hieronta ja pysähtyminen. Se keventää lihasjännitystä, se voi tuoda helpotusta silmien rasitukseen ja auttaa päänsärkyyn.

Rentoutumalla parannat myös keskittymiskykyäsi. Intialainen päänhieronta perustuu tuhansia vuosia vanhaan kehon kokonaisvaltaiseen hoitoon Ayur Vedaan eli Elämän tieteeseen. Se on tunnettu hoitomuoto jo varhaisten 1800-luvulta peräisin olevien kirjoitusten mukaan.
Intialainen päänhieronta on aina uniikki kokemus, jonka tunnelman luovat asiakas ja tekijä yhdessä.

Lue lisää intialaisesta päänhieronnasta

Intiassa päänhierontaa on tehty tuhansia vuosia ja se on kulkenut suvuissa perintönä erilaisissa muodoissa. Länsimaihin intialaisen päänhieronnan on tuonut sokea fysioterapeutti ja refleksologi Narendra Mehta. Hän lisäsi hierontaan mukaan hartiat, niskan, olkavarret ja kasvot, koska nykyisin ihmiset keräävät kaiken stressin ja paineet hartiaseudulle.
Mehta kehitti päänhieronnasta ns. stressipesun, joka tasapainottaa kehon chakra-pisteitä, kasvojen meridiaani- eli akupisteitä ja korvien heijasteita tavoitteena vaikuttaa kolmella tasolla: fyysisellä, psyykkisellä ja emotionaalisella.

Ihminen on kokonaisvaltainen, psykofyysinen olento, eli kaikki vaikuttaa kaikkeen. Rentoutuminen ja stressittömyys ovat erittäin tärkeä osa terveyttämme ja hyvinvointiamme. Intialainen päänhieronta vilkastuttaa pään ja hartiaseudun verenkiertoa, minka takia hoidon aikana ja jälkeen on hyvä juoda paljon vettä. Käytämme hieronnassa luonnon öljyjä ja valitsemme asiakkaalle sopivan öljyn. Pukeudu mukaviin, kiristämättömiin sekä lämpimiin vaatteisiin. 

Voit ottaa villasukat mukaan ja kampaamosta saat tossut.
palvelut-intialainen-paahieronta-ekokampaajaturku

Energialeikkaus

Energialeikkaus on holistinen palvelukokonaisuus, jossa pyritään löytämään täydellinen tasapaino sisäisen ja ulkoisen kauneuden välille. Tarkoituksena on auttaa hiuksia asettumaan omalle luonnolliselle paikalleen.

Kampa edustaa naisellista Yin-energiaa, joka nostaa ja sakset maskuliinista Yang-energiaa, mikä puolestaan poistaa vanhaa. Energialeikkaukseen kuuluu olennaisena osana intialainen päänhieronta.

Lue lisää  energialeikkauksesta:

Hoito aloitetaan rentouttavalla hieronnalla, joka myös käynnistää kehon puhdistusprosessin. On tärkeää juoda runsaasti vettä hoidon aikana sekä hoidon jälkeen. Hiuspohjaan levitetään asiakkaalle valittu luonnonöljy. Öljyn tarkoitus on pehmentää, rauhoittaa, kosteuttaa tai virkistää hiuspohjan ihoa. Hieronnan jälkeen hiukset pestään luonnonmukaisella shampoolla.

Leikkaus itsessään on hyvin tekninen. Hiuksia kammataan useasta eri suunnasta, jolloin hius kuivuu leikkauksen aikana ja näin asettuu omalle luonnolliselle paikalleen.
Hiusta ei pakoteta kampaukseen, vaan se asettuu siihen, mihin sen kuuluukin. Sanotaan että kampaus valmistuu leikkausprosessin aikana. Rytmikäs hiusten kampaaminen myös rentouttaa kehoa ja mieltä.
Energialeikattu hius pitää mallinsa hyvänä pitkään, saattaa tuoda hiuksen luonnollista taipuisuutta esille, vaikuttaa positiivisesti hiusten kuntoon sekä vahvistaa hiusten kasvua.

Energialeikkaus on aina uniikki kokemus niin asiakkaalle, kuin tekijälleenkin.

Kokeile ja ihastu!
palvelut-energialeikkaus-ekokampaajaturku

Kasvivärit

Kun valitset hiuksiisi kasvivärin, astut aivan uuteen maailmaan.
Kasvivärien luonne on täysin erilainen kuin synteettisten hiusvärien. Värin intensiteetti riippuu mm. vaikutusajasta, hiuksen omasta väristä ja ihmisen omasta pH:sta, jolloin väristä tulee ainutlaatuinen, niin kuin sinäkin.

Lue lisää kasviväri-värjäyksestä:

Väri kypsyy vielä muutaman päivän ajan , joten lopullista värisävyä ei pysty heti näkemään. Huomaathan, että kasviväri on kestoväri, mikä kasvaa pois.

Jos haluat usein vaihtaa hiustesi väriä, kasvivärjäys ei ole sinulle oikea ratkaisu, mutta jos haluat pitkäkestoisen, elävän ja kiiltävän värin hiuksiisi, kasviväri on sinun juttusi.
Kasvivärin luonnollinen ja hieman kuultava peittävyys mahdollistaa värjäämisen harvemmin kuin synteettiset värit, mikä on turvallisempaa sinulle, kampaajallesi ja ympäristölle. Kasviväri ei myöskään haalistu tunkkaiseksi, vaan on kaunis seuraavaan värjäykseen asti.

Kasvivärien pohjana käytetään hennaa (Lawsonia inermis), cassiaa (Cassia obovata) ja indigoa (Indigofera tinctoria). Värisävyt sekoitetaan pääosin näistä kolmesta kasvista. Erilaisin sekoituksin saadaan kylmempiä ja lämpimämpiä sävyjä, mutta lopullinen vivahde syntyy sinusta!

Lisäksi kasvivärin hoitava vaikutus parantaa hiusten laatua ja tukee kasvua. Kasviväri sopii paremmin raskaanaoleville kuin synteettiset hiusvärit, joita ei suositella käytettävän raskauden aikana ollenkaan. Jos haluat olla aivan varma omasta ja lapsesi turvallisuudesta, kannattaa värjääminen jättää myöhempään ajankohtaan.

Minkäänlaista värjäystä ei suositella alle 16-vuotiaille, sillä nuoren iho on vielä ohut. On selvästi todettu tieteellisissä tutkimuksissa, että synteettisten hiusvärien sisältämä PPD läpäisee ihon ja saattaa aiheuttaa vakavan allergiariskin.

Huomioithan, että kasviväritkään eivät ole täysin turvallisia, niillekin voi herkistyä.
palvelut-kasvivarit-ekokampaajaturku

Merilevä- eli karrageenihoito

Karrageenihoito on syväpuhdistava ja ihana, kosteuttava hoito hiuksille ja hiuspohjalle.

Ennen kasvivärjäystä merilevähoito syväpuhdistaa hiusta ja näin väristä tulee kauniimpi. Karrageeni myös kosteuttaa hiuspohjaa ja hiuksia ja tekee hiuksista ihanan pehmeät.

Lue lisää merilevähoidosta:

Karrageeni on hyytelömäistä ainetta, jota valmistetaan Pohjois-Atlantin punalevistä. Se on elintarvikelisäaine (E407) ja saanut nimensä irlantilaisen Carragheenan-nimisen kylän mukaan.

Ennen käyttöä karrageeni puhdistetaan alkoholikäsittelyllä. Prosessin lopputulos on turvallinen, luonnonmukainen hyydyte.
Karrageenia ja sen "sisartuotetta", myös merilevistä saatavaa agar-agaria, tuotetaan nykyään teollisesti erityisillä leväviljelmillä eri puolilla maapalloa.
palvelut-merilevahoito-ekokampaajaturku

Savihoito

Savella voidaan hoitaa ärtynyttä, kuivaa ja kiristävää hiuspohjaa tai tasapainoittaa rasvoittuvaa hiuspohjaa. Sitä voidaan käyttää myös koko kehon puhdistukseen. Savi on luonnollinen mieto pesuaine, mikä sopii kaikille vauvasta vaariin!

Savi voi rauhoittaa ärtynyttä akneihoa. Savi saattaa auttaa myös palovammoissa ja arpikudosten paranemisessa.

Lue lisää savihoidosta:

Savi on yksi maailman vanhimmista ihmisen käyttämistä aineista. Ensimmäinen merkintä saven kosmeettisesta käytöstä on säilynyt muinaisessa Egyptissä. Joidenkin tutkijoiden mukaan egyptiläiset tiesivät saven antiseptisistä ominaisuuksista.

Savi on mineraalirikasta, tulehdusta estävää ja stimuloi ihosolujen uudistusprosessia ja on siten ihanteellista mm. erilaisten iho-ongelmien hoidossa. Atoopikot ja psoriaatikot voivat saada savihoidoista apua.
palvelut-savihoito-ekokampaajaturku

Turvehoito

Turvehoito puhdistaa tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hiuspohjan ihoa, vilkastuttaa verenkiertoa, rentouttaa, kosteuttaa kuivaa hiuspohjaa sekä tasapainotta rasvoittuvaa hiuspohjaa.

Turve on erinomainen hoito erittäin ärtyneelle ja tulehtuneelle hiuspohjalle tai vaikka mitään ongelmaa ei olisikaan. Hoidon jälkeen iho tuntuu ihanan puhtaalta ja hiukset ilmavilta.
Hoitoturve on 100% luonnontuote. Siihen ei lisätä, eikä siitä poisteta mitään.

Lue lisää turvehoidosta:

Turve sisältää runsaasti hyödyllisiä hivenaineita, kuten kuparia, rautaa, magnesiumia, mangaania, sinkkiä ja piitä. Lisäksi se sisältää humus- ja fluvohappoja.
Turve koostuu tuhansia vuosia maatuneesta suokasvillisuudesta kuten rahkasammalesta ja erilaisista sarakasveista. Käyttämämme hoitoturve tulee Ähtäristä Lehtosuolta ja se tutkitaan tarkoin ennen käyttöönottoa.
palvelut-turvehoito-ekokampaajaturku
Etkö löytänyt sopivaa palvelukokonaisuutta? 
Ota yhteyttä niin autamme valitsemaan parhaat hoidot juuri sinulle!
Ota yhteyttä
logo-ekokampaamo-pure-orange
apartmentenvelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram