Tutustu meihin

Tutustu meihin kampaajiisi -ekokampaaja-turku

Keitä me olemme?

Tutustu meihin täällä

Mia

Tutustu minuun Mia Pihlasto

Ekokampaajana olen pyrkinyt tuomaan erilaista näkökulmaa kauneuteen ja esim. vanhenemiseen.
Ihminen on myös ekosysteemi, minkä tasapainoa ei pitäisi horjuttaa. Sen  ymmärtäminen on avannut minulle paljon suuremman maailman.

Lue minusta lisää tästä

Valmistuin hiusalalle 1986 ja alkuun suurimman osan työvuosistani vietin laivoilla, Turun ja Tukholman, Helsingin ja Tallinnan ja Helsingin ja Rostockin välillä.

Vuodesta 2003 liikkeeni sijaitsi Helsingin Kalliossa ja reissaaminen jatkui Turun ja pääkaupungin välillä.
Joskus 2009-2010 alkoi tihkua uutisia synteettisten hiusvärien aiheuttamista, jopa hengenvaarallisista, allergisista reaktioista naisilla.
Kiinnostuin tutkimaan ”työkalujeni” sisältöä, opiskelin kosmetiikan kemiaa ja niiden vaikutuksia ihmiseen ja luontoon.
Järkytyin.
Lopulta olin niin valmis lopettamaan kampaajan työt, sillä tällä tiedolla ja
ymmärryksellä en enää voinut tehdä arvojani vastaavaa työtä.

Valmistuttuani ekokampaajaksi 2013 (Prakticum), päätin palata kotikaupunkiini.
2014 perustin Pure Orangen, ensimmäisen 100% ekokampaamon Turun keskustaan Kristiinankadulle. Jännitti aloittaa tyhjästä, mutta ilahduttavasti ekologinen hiustenhoito oli Turussa jo mukavasti tunnettua.

Ekokampaajana olen pyrkinyt tuomaan erilaista näkökulmaa kauneuteen ja mm. vanhenemiseen.
Olen halunnut herätellä naisia katsomaan itseään lempeämmin ja tukea niitä lukuisia naisia, jotka ovat yrittäneet päästä eroon värjäyskierteestä,
allergisoitumisen tai muun syyn takia.
Harmaantuminen ei ole kamalaa, vaan sitäkin voi ja kannattaa katsoa toisesta perspektiivistä. Nuoruus on kaunista, mutta ikääntyminen ja hiusten harmaantuminen on myös täysin luonnollista ja niin ikään kaunista.
Siitä pitäisi olla enemmänkin ylpeä, sillä valitettavasti kaikki eivät sitä saavuta.

Kauneinta on, kun näkee ihmisen, joka arvostaa itseään sellaisenaan ja
uskaltaa antaa sen näkyä. Jos ei kuitenkaan millään viihdy harmaassa, niin kasviväreillä harmaan hiuksen voi ”kullata” lempeästi.

Ihminen on valtavan hieno ekosysteemi, vielä valtavamman ison
ekosysteemimme pieni osa, minkä tasapainoa ihmisen ei pitäisi horjuttaa vain bisneksen takia.

Bokashoin, eli hapatan biojätteeni mullaksi ja ihailen pihallani asustavaa
matoarmeijaa. On palkitsevaa katsella, miten kasvit ja maaperä voivat hyvin ja pikkulinnuilla riittää kiskottavaa maasta.
Omassa pihassa ”möyriminen” antaa perspektiiviä luonnon monimuotoisuuteen.
Puutarhailu auttaa myös elämään luonnon rytmissä. Kesällä valo antaa voimaa ja energiaa ja talvella hiljennytään ja huilaillaan.
Tämän ymmärtäminen on opettanut minua katsomaan paljon syvemmälle ihmisen ja meitä ympäröivän luonnon tärkeään maailmaan.

Harrastuksena valokuvaus on vähän jäänyt puutarhanhoidon jalkoihin. Tosin kuvia tulee napsittua siellä paljon.
Olen opiskellut valokuvausta työni ohella ja kuvannut kaikki hiuskuvamme jo vuodesta 2006.
Osallistuin Miina Savolaisen Maailman ihanin tyttö / Voimauttavan valokuvauksen kurssille 2007. Näin olen pystynyt syventämään osaamistani omassa työssäni ja opastamaan asiakkaitani katsomaan itseään lempeämmin silmin.

Mia

Emma

Tutustu minuun Emma Pihlasto

Työssäni ekokampaajana arvostan luonnollisuutta, helppohoitoisuutta ja huoletonta otetta hiustenlaitossa. Oikeilla hiusta ja hiuspohjaa hoitavilla tuotteilla sekä palveluilla saadaan asiakkaan omien hiusten luonnollinen voima esille, jolloin hiuksia ei ole välttämätöntä päivittäin muotoilla vaan ne näyttävät kauniilta, kiiltäviltä sekä elinvoimaisilta omassa luonnollisessa muodossaan.

Lue minusta lisää tästä

Asun lemmikkikissani Lyylin kanssa Turun keskustan liepeillä. Ulkoilemme yhdessä säiden salliessa ja opettelemme hauskoja temppuja. Lyyli osaa istua, antaa tassua ja maukua käskystä. Herkkupalkalla tottakai.

Olen aiemmalta koulutukseltani luonnonvaratuottaja, joten ympäristön hyvinvointi ja kestävät valinnat ovat minulle tärkeitä arvoja. On mahtavaa, että voin tehdä myös työni kestävästi sekä luontoa kunnioittaen.

Vapaa-aikaani käytän muunmuassa huonekasvieni hoitoon. Useimmat kasvini ovat vanhoja ja kulkeneet mukanani vuosia. Monet olen kasvattanut itse pistokkaista ja on ihanaa nähdä että kasvit todella viihtyvät. Vanhin huonekasvini on suuri limoviikuna, minun ikäiseni. Sen olen saanut äidiltäni. Kasvit tuovat ihanaa vehreyttä kotiin vuoden ympäri.
Kissan kanssa eläessä saattaa silloin tällöin olla mullat levitettynä lattialle. Kuitenkin yhteiselo kissan ja kotiviidakon kanssa sujuu hienosti.
Tykkään myös virkata, kutoa, tehdä erilaisia makrameetöitä, maalata, tehdä linopainantaa sekä savitöitä ja kokeilen mielelläni kaikkea uutta. Minua inspiroi erilaiset materiaalit, luonto, orgaanisuus ja maanläheiset värit.
Ulkoilu etenkin keväällä, kesällä ja syksyllä metsässä haahuillen tai maanteillä fillaroimassa ovat lempipuuhaani! Talvisin ulkoilen myös säännöllisesti ja lisäksi käyn avantouimassa.

Nautin myös suuresti kirppareilla kiertelemisestä. Etsin sieltä vaatteita, kodin sisustusesineitä sekä huonekaluja. Tuunaan itse mielelläni kaikkea mahdollista. Kodissani on sänkyä lukuunottamatta kaikki huonekalut hankittu käytettynä ja tuunattu mieleisiksi. Harkitsen pitkään hankintojani ja jos en löydä tarvitsemaani käytettynä voin tehdä poikkeuksen ja ostaa uuden. Pääasia on, että kuluttaa harkiten ja mahdollisimman vastuullisesti!
Olen luonteeltani iloinen ja helposti lähestyttävä. Vaikka omaankin vahvoja mielipiteitä, olen silti avoin, lempeä sekä ymmärtäväinen. Yritän aina nähdä asiat monelta eri kantilta ja ottaa sen huomioon. Kuuntelen vahvasti intuitiotani ja hyödynnänkin tätä paljon työssäni, etenkin intialaisen päänhieronnan ja energialeikkauksen yhteydessä. Olen syventänyt osaamistani energialeikkauksessa ja ne ovatkin intialaisen päänhieronnan lisäksi lempitöitäni. Pieni meditatiivinen hetki arjen keskellä tekee hyvää mielelle, keholle ja sielulle niin asiakkaalle kuin tekijälleenkin, hiuksia unohtamatta.
Kasvivärjäyksiä teen myös mielelläni. Kasvivärien luonnollinen omannäköinen lopputulos jokaisella asiakkaalla saa minut kerta kerran jälkeen ihmettelemään, miten jotain näin kaunista saadaan luonnosta. Kasvivärien hoitavuus ja kiilto ovatkin ihan omaa luokkaansa!

Emma

Tervetuloa ekokampaamoomme, tutustu meihin paremmin!

Ekokampaamo Pure Orange
Tutustu meihin
Mia ja Emma
Taulu ikkunassa ekokampaamo turku
Tuoterivi kampaamossa kirjojen vieressä

Palautelaatikko

Haluatko antaa meille palautetta?

Lähetä meille risuja tai ruusuja, kehitysideoita, terveisiä tai mitä vaan!
Täytä palautelomake tästä
Ekokampaaja Turku logo
apartmentenvelopephone-handset
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram