Tutustu meihin

Keitä me olemme?

Emma

Asun lemmikkikissani Lyylin kanssa Turun keskustan liepeillä. Ulkoilemme yhdessä säiden salliessa ja välillä Lyyli vierailee kampaamossakin. Olen aiemmalta koulutukseltani luonnonvaratuottaja, joten ympäristön hyvinvointi ja kestävät valinnat ovat minulle tärkeitä arvoja.

Vapaa-aikaani käytän muunmuassa useiden huonekasvieni hoitoon. Useimmat kasvini ovat vanhoja ja kulkeneet mukanani vuosia. Monet olen kasvattanut itse pistokkaista ja on ihanaa nähdä että kasvit todella viihtyvät. Vanhin huonekasvini on 32-vuotias suuri limoviikuna, minkä olen saanut äidiltäni. Tykkään myös kutoa, virkata, tehdä erilaisia makrameetöitä, maalata, tehdä linopainantaa, savitöitä ja kokeilen mielelläni kaikkea uutta. Minua inspiroi erilaiset materiaalit, luonto, orgaanisuus ja maanläheiset värit.

Ulkoilu etenkin keväällä, kesällä ja syksyllä metsässä haahuillen tai maanteillä fillaroimassa ovat lempipuuhaani! Talvella linnottaudun sisätiloihin lämpimän peiton alle lukemaan tietokirjoja tai kutomaan sukkia.

Nautin myös suuresti kirppareilla kiertelemisestä. Lyhyen työmatkani varrelta löytyy neljä eri kirpputoria. Etsin sieltä vaatteita, kodin sisustusesineitä sekä huonekaluja. Tuunaan itse mielelläni kaikkea mahdollista. Kodissani on sänkyä lukuunottamatta kaikki huonekalut hankittu käytettynä ja tuunattu mieleisiksi. Harkitsen pitkään hankintojani ja jos en löydä tarvitsemaani käytettynä voin tehdä poikkeuksen ja ostaa uuden.

Olen luonteeltani iloinen ja helposti lähestyttävä. Vaikka omaankin vahvoja mielipiteitä, olen silti avoin, lempeä sekä ymmärtäväinen. Yritän aina nähdä asiat monelta eri kantilta ja ottaa sen huomioon. Kuuntelen vahvasti intuitiotani ja hyödynnänkin tätä paljon työssäni, etenkin intialaisen päänhieronnan ja energialeikkauksen yhteydessä. Olen syventänyt osaamistani energialeikkauksessa ja ne ovatkin intialaisen päänhieronnan lisäksi lempitöitäni. Pieni meditatiivinen hetki arjen keskellä tekee hyvää mielelle, keholle ja sielulle niin asiakkaalle kuin tekijälleenkin, hiuksia unohtamatta.

Kasvivärjäyksiä teen myös mielelläni. Kasvivärien luonnollinen omannäköinen lopputulos jokaisella asiakkaalla saa minut kerta kerran jälkeen ihmettelemään, miten jotain näin kaunista saadaan luonnosta. Kasvivärien hoitavuus ja kiilto ovatkin ihan omaa luokkaansa!

Työssäni ekokampaajana arvostan luonnollisuutta, helppohoitoisuutta ja huoletonta otetta hiustenlaitossa. Oikeilla hiusta ja hiuspohjaa hoitavilla tuotteilla sekä palveluilla saadaan asiakkaan omien hiusten luonnollinen voima esille, jolloin hiuksia ei ole välttämätöntä päivittäin muotoilla vaan ne näyttävät kauniilta, kiiltäviltä sekä elinvoimaisilta omassa luonnollisessa muodossaan.

Haluatko tehostaa hiusten kasvua tai kenties pitää ne mallissaan mahdollisimman pitkään? Vanhan kansan mukaan kuun kierto ja sen eri vaiheet vaikuttavat eri tavoin kaikkeen elolliseen, samoin hiuksiin ja niiden kasvuun. Aikaa varatessasi, kysy ekokampaajaltasi!

Emma

Emman kuva

Mia

Valmistuin hiusalalle 1986 ja suurimman osan työvuosistani vietin laivoilla, Turun ja Tukholman, Helsingin ja Tallinnan ja Helsingin ja Rostokin välillä.

Vuodesta 2003 liikkeeni sijaitsi Helsingin Kalliossa ja reissaaminen jatkui Turun ja pääkaupungin välillä.

Valmistuttuani ekokampaajaksi 2013, päätin palata kotikaupunkiini.2014 perustin Pure Orangen, ensimmäisen 100% ekokampaamon Turun keskustaan Kristiinankadulle,

Ekokampaajana olen pyrkinyt tuomaan erilaista näkökulmaa kauneuteen ja esim. vanhenemiseen.Ihminen on myös ekosysteemi, minkä tasapainoa ei pitäisi horjuttaa. Sen  ymmärtäminen on avannut minulle paljon suuremman maailman.Olen ekokampaajana halunnut tukea niitä lukuisia naisia, jotka ovat yrittäneet päästä eroon värjäyskierteestä, allergisoitumisen tai muun syyn takia.Harmaantuminen ei ole kamalaa, vaan sitäkin voi ja kannattaa katsoa toisesta perspektiivistä.Ikääntyminen ja hiusten harmaantuminen on täysin luonnollista ja kaunista.Siitä pitäisi olla enemmänkin ylpeä.Kauneinta on, kun näkee ihmisen, joka arvostaa itseään sellaisenaan ja uskaltaa antaa sen näkyä.Puutarhanhoito ja valokuvaus ovat lähellä sydäntäni.Tykkään myös ommella, tuunata ja kunnostaa vanhoja esineitä.Bokashoin, eli hapatan biojätteeni mullaksi ja ihailen pihallani asustavaa matoarmeijaa.On palkitsevaa katsella, miten kasvit ja maaperä voivat hyvin ja pikkulinnuilla riittää kiskottavaa maasta.Omassa pihassa ”möyriminen” antaa perspektiiviä luonnon monimuotoisuuteen.Se on suurempaa, kuin voi edes käsittää ja se tekee kaikesta niin mielenkiintoista!

Mia

Mia kuva

Palautelaatikko

Haluatko antaa meille palautetta?

Lähetä meille risuja tai ruusuja, kehitysideoita, terveisiä tai mitä vaan!

Täytä palautelomake tästä
Ekokampaamo Pure Orangen logo
apartmentenvelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram